Πολιτική απορρήτου

Γενικά

Το www.honeybio.shop είναι ο «Δικτυακός τόπος» που φιλοξενεί το Ηλεκτρονικό Κατάστημα με την εμπορική ονομασία «honeybio.shop», το οποίο εκθέτει και διαθέτει προς πώληση μέλι και λοιπά μελισσοκομικά προϊόντα μέσω του Διαδικτύου (εφεξής το «honeybio.shop»). Το honeybio.shop και ο Δικτυακός τόπος ανήκει στον μελισσοκομικό οίκο Καρυπίδη Γιώργου και Κατσιγιάννη Μαρία που εδρεύει στη Δράμα, οδός 1ης Ιουλίου 58 στην Ελλάδα (ΑΦΜ: 110467262 / Αριθμός ΓΕΜΗ: 00051481019000 / Δ.Ο.Υ Δράμας).
Η χρήση των ηλεκτρονικών σελίδων και υπηρεσιών πού παρέχονται στον επισκέπτη/χρήστη, από τον ιστότοπο www.honeybio.shop προϋποθέτει την ανεπιφύλακτη συμφωνία σας με τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων του παρόντος ιστότοπου. Συνεπώς, ο επισκέπτης/χρήστης οφείλει να διαβάσει προσεκτικά τα περιεχόμενα αυτής της σελίδας, πριν από τη χρήση των υπηρεσιών του διαδικτυακού μας τόπου. Αν δεν συμφωνεί, θα πρέπει να τον εγκαταλείψει και να ΜΗΝ κάνει καμία χρήση των υπηρεσιών και του περιεχομένου του.
Oι Όροι Χρήσης και η Πολιτική Απορρήτου μπορεί να αλλάζουν από καιρό σε καιρό σύμφωνα με τη νομοθεσία ή τις εξελίξεις στον κλάδο. Δεν θα ενημερώσουμε ρητά τους πελάτες μας ή τους χρήστες του ιστότοπου μας για τις αλλαγές  αυτές.  Αντ̓  αυτού, σας συνιστούμε να ελέγχετε περιστασιακά τη σελίδα των Όρων Χρήσης και της Πολιτικής Απορρήτου για τυχόν αλλαγές. Η εξακολούθηση της χρήσης του ιστότοπου www.honeybio.shop ακόμη και μετά τις όποιες αλλαγές στους Όρους Χρήσης και στην Πολιτική Απορρήτου, σημαίνει την ανεπιφύλακτη  αποδοχή των όρων αυτών εκ μέρους σας.



Απόρρητο και ασφάλεια

Το honeybio.shop αναγνωρίζει τη σημασία του θέματος της ασφαλείας των Προσωπικών Δεδομένων, καθώς και των ηλεκτρονικών συναλλαγών και έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, με τις πιο σύγχρονες και προηγμένες μεθόδους, ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή ασφάλεια.
Όλες οι πληροφορίες, οι οποίες σχετίζονται με τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών, διέπονται από την τήρηση των προκαθορισμένων βασικών αρχών του Ευρωπαϊκού γενικού κανονισμού προστασίας προσωπικών δεδομένων ( 2016/679) και διασφαλίζονται ως απόρρητες.
Ο σκοπός συλλογής αποθήκευσης και επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων είναι  η εκτέλεση σύμβασης και η ενημέρωση, μόνο αν το επιθυμεί ο χρήστης, σχετικά με νέα προϊόντα και προσφορές.
To honeybio.shop χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο SSL, για ασφαλείς online εμπορικές συναλλαγές.
Όλη η διαδικτυακή επικοινωνία μεταξύ αυτού του ιστότοπου και του προγράμματος περιήγησής σας, είναι κρυπτογραφημένη και μεταφέρεται  μέσω του πρωτοκόλλου HTTPS κάνοντας χρήση του SSL (Secure Sockets Layer).
Με αυτόν τον τρόπο κρυπτογραφούνται όλες οι προσωπικές σας πληροφορίες, έτσι ώστε να μην μπορούν να διαβαστούν ή να αλλαχτούν κατά την μεταφορά τους στο Internet.
Το SSL (Secure Sockets Layer), έχει θεσπιστεί παγκοσμίως ως το ασφαλέστερο πρωτόκολλο για την πιστοποίηση δικτυακών τόπων (web sites) στους δικτυακούς χρήστες - και για την κρυπτογράφηση στοιχείων μεταξύ των δικτυακών χρηστών και των δικτυακών εξυπηρετητών (web servers).
Μία κρυπτογραφημένη SSL επικοινωνία (πράσινη κλειδαριά - https στη μπάρα διεύθυνσης του φυλλομετρητή) απαιτεί όλες οι πληροφορίες που αποστέλλονται μεταξύ ενός πελάτη και ενός εξυπηρετητή (server) να κρυπτογραφούνται από το λογισμικό αποστολής και να αποκρυπτογραφούνται από το λογισμικό αποδοχής, προστατεύοντας έτσι προσωπικές πληροφορίες κατά τη μεταφορά τους.
Επιπλέον, όλες οι πληροφορίες που αποστέλλονται με το πρωτόκολλο SSL προστατεύονται από έναν μηχανισμό που αυτόματα εξακριβώνει εάν τα δεδομένα έχουν αλλαχτεί κατά την μεταφορά.
Οι φυλλομετρητές (browsers) Internet Explorer, Mozilla Firefox, Opera, Safari, Chrome υποστηρίζουν το πρωτόκολλο SSL και προτείνεται η χρήση τους για τη σύνδεση στην ιστοσελίδα του honeybio.shop.
Τα προσωπικά δεδομένα που παρέχουν οι χρήστες αποθηκεύονται και παραμένουν στη βάση δεδομένων στο διακομιστή του ιστότοπου ο οποίος βρίσκεται στη Γερμανία.

Συλλογή πληροφοριών

Το honeybio.shop συλλέγει αποκλειστικά τα δεδομένα που παρέχονται απευθείας σε αυτό από τον χρήστη που έχει συμπληρώσει τη φόρμα εγγραφής λογαριασμού / παραγγελίας, μέχρις ότου ο χρήστης γνωστοποιήσει ότι ανακαλεί ρητά την παραπάνω συγκατάθεσή του, σύμφωνα με το Ν.2472/1997 όπως αυτός τροποποιήθηκε από το Ν. 3471/2006.
Τα στοιχεία των χρηστών συλλέγονται, αποθηκεύονται και επεξεργάζονται, σύμφωνα με το  αρ. 5 του  Ευρωπαϊκού γενικού κανονισμού προστασίας προσωπικών δεδομένων (GDPR).

Όταν συμπληρώνετε τη Φόρμα Εγγραφής το www.honeybio.shop συλλέγει τις ακόλουθες πληροφορίες:

    Email (διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου)
    Κωδικό πρόσβασης
    Ονοματεπώνυμο
    Τηλέφωνο επικοινωνίας
    Διεύθυνση, Πόλη, Τ.Κ., Χώρα
    Επωνυμία Εταιρείας (μόνο στη περίπτωση εταιρείας)
    ΑΦΜ/ΔΟΥ (μόνο στη περίπτωση εταιρείας)

Το honeybio.shop χρειάζεται αυτές τις πληροφορίες για την ταυτοποίηση του χρήστη που συνδέεται στον ιστότοπό μας και για τη διαχείριση του λογαριασμού και της παραγγελίας του.
Όλες οι πληροφορίες, οι οποίες σχετίζονται με τα προσωπικά στοιχεία και τις συναλλαγές των χρηστών στο ηλεκτρονικό κατάστημα, είναι ασφαλείς και απόρρητες.
Οι χρήστες κατά την παροχή των στοιχείων τους ενημερώνονται από το honeybio.shop, συναινούν και αποδέχονται την επικείμενη επεξεργασία των προσωπικών αυτών στοιχείων και δεδομένων, για τις ανάγκες της ομαλής και ευχερούς μεταξύ των μερών συναλλαγής, καθώς επίσης και της διαβίβασης των στοιχείων αυτών σε αποδέκτες οι οποίοι προσδιορίζονται συγκεκριμένα και είναι συνεργάτες της εταιρείας στα πλαίσια της διεκπεραίωσης της καταρτιζόμενης σύμβασης.
Βεβαιώνεται ότι μόνο εξουσιοδοτημένα άτομα έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες των συναλλαγών και μόνο όποτε αυτό είναι αναγκαίο όπως για τη διεκπεραίωση των παραγγελιών. Κατά τα λοιπά το honeybio.shop, δεσμεύεται να μην αποκαλύψει τα στοιχεία των πελατών και των συναλλαγών τους, εκτός αν έχει έγγραφη εξουσιοδότηση από τους ίδιους, ή αυτό επιβάλλεται από δικαστική απόφαση ή απόφαση άλλης δημόσιας αρχής. Τα προσωπικά δεδομένα που δηλώνονται στο ηλεκτρονικό κατάστημα με το εμπορικό σήμα honeybio.shop χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από αυτό ή συνεργαζόμενες με αυτό επιχειρήσεις, με σκοπό την υποστήριξη, προώθηση και εκτέλεση της συναλλακτικής σχέσης.
Το σύνολο των εγγράφων και ηλεκτρονικών στοιχείων που θα ανταλλαχθούν μεταξύ των μερών στα πλαίσια της πώλησης θα τηρούνται από honeybio.shop για όσο χρόνο προβλέπεται από το αρχείο δραστηριοτήτων σύμφωνα με το αρ. 30 του 2016/679. Ο πελάτης μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτά εφόσον το επιθυμεί.
Εάν είστε κάτω των 16 ετών, πρέπει να έχετε  τη συγκατάθεση των γονέων σας πριν κάνετε χρήση των υπηρεσιών του παρόντος ιστότοπου.

Cookies

Ο όρος «cookie» αναφέρεται σε ένα μικρό αρχείο δεδομένων που αποτελείται αποκλειστικά από μια σειρά πληροφοριών σε μορφή κειμένου, το οποίο ο ιστότοπος μεταφέρει στο πρόγραμμα πλοήγησης ιστού που βρίσκεται στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας, είτε προσωρινά καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψής σας, είτε μερικές φορές για μεγαλύτερες περιόδους, ανάλογα με τον τύπο του cookie. Τα cookies εκτελούν διάφορες λειτουργίες (για παράδειγμα, σας ξεχωρίζουν από τους άλλους επισκέπτες του ίδιου ιστοτόπου ή θυμούνται ορισμένα πράγματα για εσάς, όπως τις προτιμήσεις σας) και χρησιμοποιούνται από τους περισσότερους ιστότοπους για να βελτιώσουν την εμπειρία σας ως χρήστη τους.
Κάθε cookie είναι μοναδικό για το πρόγραμμα πλοήγησής σας και περιέχει ορισμένες ανώνυμες πληροφορίες. Ένα cookie συνήθως περιέχει το όνομα του πεδίου από όπου προήλθε το cookie, τη «διάρκεια ζωής» του cookie καθώς και μία τιμή (συνήθως με τη μορφή ενός τυχαίως παραχθέντα μοναδικού αριθμού).


Οι βασικοί τύποι των cookies που ενδεχομένως να χρησιμοποιούν οι ιστότοποι περιγράφονται παρακάτω:

Cookies επίσκεψης (session cookies)
Πρόκειται για προσωρινά cookies που παραμένουν στο αρχείο των cookies του προγράμματος πλοήγησης της συσκευής σας μόνο κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας και διαγράφονται όταν κλείσετε το πρόγραμμα πλοήγησης.

Μόνιμα cookies (persistent cookies)
Αυτά παραμένουν στο αρχείο των cookies του προγράμματος πλοήγησης της συσκευής σας ακόμα και αφότου κλείσει το πρόγραμμα πλοήγησης, μερικές φορές για ένα έτος ή και παραπάνω (η ακριβής διάρκεια παραμονής εξαρτάται από τη διάρκεια ζωής κάθε cookie). Τα μόνιμα cookies χρησιμοποιούνται όταν ο διαχειριστής του ιστοτόπου ενδεχομένως χρειάζεται να γνωρίζει ποιος είστε για παραπάνω από μία επισκέψεις (π.χ. για να θυμάται το όνομα χρήστη σας ή τις προτιμήσεις σας ως προς την παραμετροποίηση του ιστοτόπου ή το τρέχων καλάθι αγορών σας).

Cookies πρώτου μέρους (First-party cookies)
Πρόκειται για cookies που εγκαθίστανται στο πρόγραμμα πλοήγησης και/ή στο σκληρό δίσκο της συσκευής σας από τον ιστότοπο τον οποίον επισκέπτεστε. Αυτό περιλαμβάνει την ανάθεση ενός μοναδικού αναγνωριστικού κωδικού σε εσάς με σκοπό την παρακολούθηση της πλοήγησής σας στον ιστότοπο. Οι διαχειριστές ιστοτόπων συχνά χρησιμοποιούν cookies πρώτου μέρους για τη διαχείριση των επισκέψεων και για σκοπούς αναγνώρισης.

Cookies τρίτων μερών (Third-party cookies)
Πρόκειται για cookies που χρησιμοποιούνται από τρίτα μέρη, όπως π.χ. κοινωνικά δίκτυα, για να παρακολουθούν τις επισκέψεις σας στους διάφορους ιστότοπους στους οποίους διαφημίζονται. Ο διαχειριστής του ιστοτόπου δεν έχει έλεγχο σε αυτά τα cookies τρίτων μερών.

Το honeybio.shop χρησιμοποιεί μόνο cookies επίσκεψης πρώτου μέρους (First-party session cookies) για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης των επισκεπτών. Αυτά τα cookies δεν αποθηκεύονται στον υπολογιστή σας αλλά διαγράφονται αυτόματα με το κλείσιμο του φυλλομετρητή (πρόγραμμα περιήγησης - web browser). Η λειτουργία του honeybio.shop θα επηρεαστεί σημαντικά αν απενεργοποιήσετε την χρήση αυτών των cookies. Αν επιθυμείτε περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο διαχείρισης ορισμένων τύπων cookies, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου ελέγχου ή διαγραφής τους, παρακαλούμε κάντε κλικ εδώ.

Δικαιώματα χρήστη

Ο χρήστης του www.honeybio.shop σε σχέση με τα προσωπικά του δεδομένα έχει τα κάτωθι δικαιώματα και δυνατότητα άσκησης αυτών σύμφωνα με τα παρακάτω άρθρα των γενικών αρχών του 2016/679 :

    Δικαίωμα ανάκλησης της ήδη δοθείσας συναίνεσης (Άρθρο 7 ΓΚΠΔ)
    Δικαίωμα διαφανούς ενημέρωσης, ανακοίνωσης και ρυθμίσεις για την άσκηση των δικαιωμάτων σας (Άρθρο 12, 13, 14 ΓΚΠΔ)
    Δικαίωμα πρόσβασης στα δεδομένα - δικαίωμα λήψης αντιγράφου (Άρθρο 15 ΓΚΠΔ)
    Δικαίωμα διόρθωσης (Άρθρο 16 ΓΚΠΔ)
    Δικαίωμα διαγραφής («δικαίωμα στη λήθη») (Άρθρο 17 ΓΚΠΔ)
    Δικαίωμα περιορισμού επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων (Άρθρο 18 ΓΚΠΔ)
    Δικαίωμα στη φορητότητα των δεδομένων σας (Άρθρο 20 ΓΚΠΔ)
    Δικαίωμα εναντίωσης (Άρθρο 21 ΓΚΠΔ)
    Δικαίωμα καταγγελίας

Φόρμες επικοινωνίας και σύνδεσμοι ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Σε περίπτωση που επιλέξετε να επικοινωνήσετε μαζί μας χρησιμοποιώντας φόρμα επικοινωνίας ή κάποιο σύνδεσμο του ηλεκτρονικού μας ταχυδρομείου, τα δεδομένα αυτά  θα  μας σταλούν με ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω του πρωτοκόλλου SMTP (Simple Mail Transfer Protocol) το οποίο προστατεύεται από το πρωτόκολλο ασφαλείας TLS (μερικές φορές  γνωστό και ως  SSL), που σημαίνει ότι το περιεχόμενο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κρυπτογραφείται πριν να αποσταλεί μέσω του διαδικτύου. Το περιεχόμενο  του  ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αποκρυπτογραφείται από τους τοπικούς μας  υπολογιστές και συσκευές.

Επεξεργαστές δεδομένων τρίτου μέρους

Χρησιμοποιούμε έναν αριθμό τρίτων φορέων για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων για εμάς. Αυτοί οι φορείς έχουν επιλεγεί προσεκτικά ώστε να συμμορφώνονται με τη νομοθεσία που αναφέρθηκε στο παρόν κείμενο.

Σημείωση για συνδέσμους προς τρίτες ιστοσελίδες

Ο ιστότοπός μας ενδέχεται να περιέχει συνδέσμους προς άλλες σελίδες. Το honeybio.shop δεν έχει κανέναν έλεγχο σε αυτές και δεν είναι αρμόδιο ούτε υπεύθυνο για τις πρακτικές απορρήτου ή το περιεχόμενο τέτοιων τρίτων ιστοχώρων καθώς δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτή τη δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Παραβιάσεις δεδομένων

Θα αναφέρουμε κάθε τυχόν παράνομη παραβίαση της βάσης δεδομένων αυτού του ιστοτόπου ή της βάσης δεδομένων κάθε τρίτου φορέα επεξεργασίας δεδομένων σε οποιονδήποτε και σε όλους τους άμεσα ενδιαφερομένους όπως και στις και αρχές εντός 72 ωρών από την παραβίαση, εφόσον είναι προφανές ότι τα προσωπικά δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε αναγνωρίσιμη μορφή, έχουν κλαπεί.

Περιοδικές Αλλαγές

Το honeybio.shop συνεχώς επεκτείνει, ενημερώνει και βελτιώνει την ιστοσελίδα του, τα προϊόντα και υπηρεσίες του, με ενδεχόμενη ανανέωση της παρούσας πολιτικής προστασίας προσωπικών δεδομένων. Σας συστήνουμε να τη διαβάζετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να ενημερώνεστε για τυχόν αλλαγές στο περιεχόμενο της. Η πολιτική αυτή μπορεί να τροποποιείται από καιρό σε καιρό χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση προς τους χρήστες.

Η συγκατάθεσή σας

Με τη χρησιμοποίηση αυτού του ιστοχώρου, συμφωνείτε με τη συλλογή και τη χρήση αυτών των πληροφοριών από το www.honeybio.shop. Εάν αποφασίσουμε να αλλάξουμε την πολιτική απορρήτου μας, θα τοποθετήσουμε τις αλλαγές σε αυτήν την σελίδα έτσι ώστε να γνωρίζετε πάντα ποιες πληροφορίες συλλέγουμε, πώς τις χρησιμοποιούμε και κάτω από ποιες περιστάσεις τις αποκαλύπτουμε. Εάν χρησιμοποιείτε την παρούσα ιστοσελίδα αποδέχεσθε και συναινείτε με τη παρούσα πολιτική απορρήτου καθώς επίσης και με τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας που έχουν ανακοινωθεί μέσω αυτής.